TESTNING & PrEP

TESTA DIG I STOCKHOLM

 

När du har bestämt dig för att du vill gå och testa dig för sexuellt överförbara infektioner kan det vara bra att veta var du kan göra det. I Stockholmsområdet finns en rad mottagningar och ungdomsmottagningar som du kan gå till för att testa dig. De flesta mottagningar erbjuder även möjlighet att prata om testning och andra funderingar kring sexuellt överförbara infektioner. Du har rätt till att testa dig gratis och få kostnadsfri behandling för de könssjukdomar som omfattas av Smittskyddslagen. Detta gäller gonorré, hepatiter, hiv, klamydia och syfilis och hepatiter.

Nedan hittar du adress och telefonnummer till olika Guldstjärne-testade mottagningar i Stockholmsområdet. Det innebär att RFSL Stockholm har testat testarna och de här mottagningarna känner vi oss trygga att hänvisa till.

På vissa mottagningar måste du boka tid innan, på andra kan du bara dyka upp under de kallade drop-in-tiderna.

Venhälsan

Venhälsan är en mottagning som främst riktar sig till män som har sex med män. Kliniken har en dagmottagning för personer som lever med hiv och en eftermiddagsmottagning för alla män som har sex med män.

Telefon: 08-616 25 00

Adress: Sjukhusbacken 14 på Södersjukhuset, en trappa ned.

Ta grön linje till Skanstull och sen buss 3 mot Södersjukhuset. Blå buss 3 går även från t.ex. Slussen. Kommer du från Gullmarsplan, eller Odenplan/Kungsholmen/Hornstull kan du också ta blå buss 4 som stannar i närheten. Läs mer på deras hemsida.

Stockholm Mansmottagning

Stockholm mansmottagning är en klinik som riktar sig till alla män och har god kompetens gällande män som har sex med män och de är inte främmande för frågor som kan vara relevanta för dig som sålt sex. Oavsett varför du besöker kliniken möts du alltid av en man. För att boka tid så ring under telefontid eller använd deras webtidbokning som du hittar via deras hemsida.

Mottagningen ligger i Kista Galleria.

Testningspåminnelse i mobilen!

Glöm inte att du kan få en testningspåminnelse i mobilen! Messa TRE eller SEX till 71111 . Meddelandena du får kommer från RFSL och nämner inte något om att sälja sex. Beställningen kostar som ett vanligt sms. Påminnelserna är gratis. Prenumerera och du har en mindre sak att tänka på.

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer
SÄLJA SEX

”Vi anses inte vuxna nog för att ge vårt samtycke”

Över en eftermiddagsfika  i centrala Stockholm var Sexperterna på plats tillsammans med sexarbetaren Disa för att prata kring hur det är att sexarbeta i Sverige utifrån lagstiftningen och även om…

Läs mer
BLOG

Sälja sex som transman

Transmän är generellt mindre synliga inom sexarbete och det finns väldigt få plattformar specifikt riktade till sexarbetande transmän. Ofta jobbar transmän från plattformar riktade till män som har sex med…

Läs mer