SÄLJA SEX

INNAN EN TRÄFF

 

Det finns en del att tänka på innan ett möte, oavsett om det är första gången man säljer eller om man gjort det tidigare. Tänk först genom vad du är villig att göra, vilka gränsdragningar skulle kännas bra för dig. Vad för sex kan du tänka dig att sälja? Kyssar eller inga kyssar? Hur ska du lyfta frågan om säkrare sex? Det är när du är klar över detta som du kan förhandla med en kund. Aldrig tidigare. Och håll de gränser som du satt upp för dig själv, även om kunden kanske betalar mer för att du ska tänja på dem.

När det kommer till säkerhetsaspekter så har vi samlat några tips skrivna av personer som själva sålt sex.

 • Ha ett alias / ett påhittat namn. Värna om din anonymitet, använd ett påhittat namn, kontantkort på mobilen och ett särskilt e-postkonto.
 • Surfa från en separat webläsare (Chrome, Safari, etc) och radera historiken.
 • Ha en separat mobil (laddad, fyllt kontaktkort och en powerbank)
 • Ta reda på så mycket du kan om kunden innan och spara informationen. Gärna foto och telefonnummer.
 • Gå inte upp till lägenheten utan försök möta personen utanför istället för att få lite känsla av personen.
 • Ring gärna en vän och meddela adress, telefonnummer och annan information om kunden innan och berätta hur länge ni ska ses. Ring vännen också efteråt.
 • . Ha gärna lite pengar på fickan eller på kortet så du kan ta dig hem.
 • Visar du upp ansiktet på bild eller i cam kan det hända att bilderna och filmerna sparas och läggs ut på olika porrsajter. Cam-sessionen kan spelas in.
 • Får du en dålig känsla av kunden, lita på den och avbryt träffen.
 • Du har alltid rätten att när som helst säga nej och avbryta en träff! Lämna tillbaka pengarna om kunden blir arg, hellre att förlora lite pengar än att behöva bemöta en eventuellt aggressiv kund.
 • Om kunden bryter mot det ni har förhandlat, markera att det inte är ok med ord eller genom kroppsspråk. Om kunden inte visar dig respekt bör du gå därifrån även om den riskerar att bli sur. Du och dina gränser ska respekteras!
 • Jobbar du utomhus, förhandla en bit från bilen så att du inte blir indragen i den mot din vilja.
 • Jobba inte på fastande mage, är du hungrig försämras ditt omdöme. Ha alltid en frukt eller liknande med dig tillsammans med en flaska alkoholfri dryck.

VAR SÄLJER MAN SÄKRAST?

Här råder delade meningar, vissa anser att det är säkrare att sälja sex hemma hos sig själv även om köparen vet var du bor och det kan orsaka problem. Risken finns också att man blir av med lägenhetskontraktet. Samtidigt kan en hemmamiljö upplevas som trygg. Fördelen med att kunden bokar ett hotell är att det inte är hemma hos någon av er. Det är också nära till folk om något går fel. Men samtidigt är det många hotell som aktivt jobbar med att få bort sexköp från sina hotell och ringer därför och tipsar polisen, så var försiktig.

Att sälja sex hemma hos någon innebär alltid en risk för att bli inlåst. Kunden får också automatiskt ett övertag eftersom det är dens lägenhet och det kan finnas saker som kan användas som vapen där.

Var försiktig! Du är värd att skyddas!

Dessa säkerhetstips är inspirerade av Rose Alliance och Hook online.

CAMMA

Det är inte ovanligt att visa upp sig och ha cam-sex mot betalning, antingen via forum eller privata kanaler. Men var beredd på att såna filmer kan spridas mellan folk eller laddas upp på porrsajter. Ser du att ditt material laddats upp utan din tillåtelse på någon av de större sajterna så kan du maila och be dom ta bort det. Funkar inte alltid men det har fungerat. På mindre sajter eller i forum är det nästan omöjligt att få bort det.

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
STÖD & INFO

Sexhälsokonferensen / Sexual Health Conference 2023

ENGLISH BELOW 5 och 6 oktober 2023 anordnar RFSL Stockholm/Sexperterna en årlig sexhälsokonferens. Årets tema är sex mot ersättning. Syftet är att hitta nya vägar inom hivpreventionen genom att lyfta målgruppen (personer…

Läs mer
BLOG

Sexperterna/Sexwork Paneler Stockholm Pride 2023

ENGLISH BELOW Sexperternas paneler med fokus på sexarbete under Stockholm Pride inför Sexhälsokonferens 2023 (5-6 oktober 2023)  Under Stockholm Pride introducerade Sexperterna-Sexwork två paneler som fokuserade på både statligt och…

Läs mer
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer