SÄLJA SEX

GLIDMEDEL

 

Oavsett om du har anal- eller vaginalsex så blir det ofta bekvämare med glidmedel. Analen har inte särskilt mycket eget glid, så när du använder glidmedel är du dessutom snällare mot rumpan och minskar risken för småsår och skador på slemhinnorna. Är man född med en vagina så lubricerar den ofta när man är kåt men det är väldigt olika från person till person. Är du en transkvinna och genomgått kirurgi så ingår det inte en lubrikationsfunktion. Då kan det underlätta med glidmedel.

Silikonglid funkar dessutom som massageolja.

Glidmedel som innehåller fett (till exempel salvor, hudkräm, massageoljor eller andra oljor) försvagar kondomen och gör att den lätt går sönder. Välj istället glidmedel som är antingen vatten- eller silikonbaserat när du använder kondom. Det finns också glidmedel som är en kombination mellan de två. Vattenbaserat glid är tjockflytande och kan torka efter ett tag, då behöver man ta mer. Silikonglid är tunnare, torkar inte in och räcker länge även om man inte tar så mycket. Båda går att tvätta bort från lakan och händer även om silikonglid kan vara lite svårare att få bort.

Det finns mängder med glidmedel med smak och kylande alternativt värmande känsla. Men innan du använder ett nytt märke bör du ta lite glidmedel på huden för att se om du får några negativa reaktioner som klåda eller utslag.

Du kan köpa glidmedel på apotek och i vissa livsmedelsaffärer. Sexbutiker och kondomerior brukar ha ett större urval. Prova dig fram till vilken sorts glid som är skönast och bäst för dig och de du har sex med!

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
STÖD & INFO

Sexhälsokonferensen / Sexual Health Conference 2023

ENGLISH BELOW 5 och 6 oktober 2023 anordnar RFSL Stockholm/Sexperterna en årlig sexhälsokonferens. Årets tema är sex mot ersättning. Syftet är att hitta nya vägar inom hivpreventionen genom att lyfta målgruppen (personer…

Läs mer
BLOG

Sexperterna/Sexwork Paneler Stockholm Pride 2023

ENGLISH BELOW Sexperternas paneler med fokus på sexarbete under Stockholm Pride inför Sexhälsokonferens 2023 (5-6 oktober 2023)  Under Stockholm Pride introducerade Sexperterna-Sexwork två paneler som fokuserade på både statligt och…

Läs mer
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer