SÄLJA SEX

GLIDMEDEL

 

Oavsett om du har anal- eller vaginalsex så blir det ofta bekvämare med glidmedel. Analen har inte särskilt mycket eget glid, så när du använder glidmedel är du dessutom snällare mot rumpan och minskar risken för småsår och skador på slemhinnorna. Är man född med en vagina så lubricerar den ofta när man är kåt men det är väldigt olika från person till person. Är du en transkvinna och genomgått kirurgi så ingår det inte en lubrikationsfunktion. Då kan det underlätta med glidmedel.

Silikonglid funkar dessutom som massageolja.

Glidmedel som innehåller fett (till exempel salvor, hudkräm, massageoljor eller andra oljor) försvagar kondomen och gör att den lätt går sönder. Välj istället glidmedel som är antingen vatten- eller silikonbaserat när du använder kondom. Det finns också glidmedel som är en kombination mellan de två. Vattenbaserat glid är tjockflytande och kan torka efter ett tag, då behöver man ta mer. Silikonglid är tunnare, torkar inte in och räcker länge även om man inte tar så mycket. Båda går att tvätta bort från lakan och händer även om silikonglid kan vara lite svårare att få bort.

Det finns mängder med glidmedel med smak och kylande alternativt värmande känsla. Men innan du använder ett nytt märke bör du ta lite glidmedel på huden för att se om du får några negativa reaktioner som klåda eller utslag.

Du kan köpa glidmedel på apotek och i vissa livsmedelsaffärer. Sexbutiker och kondomerior brukar ha ett större urval. Prova dig fram till vilken sorts glid som är skönast och bäst för dig och de du har sex med!

Andra saker vi pratar om
BLOG

Sälja sex som transman

Transmän är generellt mindre synliga inom sexarbete och det finns väldigt få plattformar specifikt riktade till sexarbetande transmän. Ofta jobbar transmän från plattformar riktade till män som har sex med…

Läs mer
BLOG

Sexarbetare och COVID-19

Många som säljer sex drabbas hårt av COVID-19 eftersom att sälja sex är typ motsatsen till social distansiering. Köpare bokar av eller försöker pruta, intäkter minskar och plötsligt blir det…

Läs mer
TESTNING & PrEP

PrEP

PrEP är en förebyggande behandling mot hiv som är väldigt effektiv. Den har funnits i Sverige i ett par år nu och har blivit lite av en game changer för…

Läs mer