BLOG

Sälja sex som transman

Transmän är generellt mindre synliga inom sexarbete och det finns väldigt få plattformar specifikt riktade till sexarbetande transmän. Ofta jobbar transmän från plattformar riktade till män som har sex med män där majoriteten är cis. Detta kan medföra vissa svårigheter gällande marknadsföring och synlighet, med det sagt så vet vi att det förekommer. Generellt finns paraplybegreppet trans som sökkategori, där många olika sorters transpersoner ryms inom. Då kan det istället vara mer användbart att använda sig av hashtags och tydligt ange transman, FTM, trans eller vad du nu identifierar dig som. Alternativt skriva det väl synligt i text/headline om du använder dig av större sidor för marknadsföring.

När du är transman som sexarbetar kan det vara bra att hålla i minnet att du är en minoritet och för din egen säkerhet var tydlig med på vilket sätt du är trans och utgå inte från att personer som skriver är familjära med olika begrepp, förkortningar eller vet­­ vad det innebär. Många kunder har aldrig träffat någon som är transman förut, det är viktigt att du håller koll på dina gränser och inte utgår från att kunden har någon som helst förkunskap.

– Ett sätt att vara säker på att kunden förstår är att skicka nakenbild innan möte om ni pratar online.

– Om det finns möjlighet, tala alltid om för någon vart du ska, vem du ska träffa och när du förväntas vara klar

– Om du erbjuder både vaginalt och analt omslutande sex, kom ihåg att alltid byta kondom/se till att kunden tvättar sej för att undvika infektioner.

– Om du tar PrEP, kom ihåg att eventbaserad dosering INTE fungerar för vaginal vävnad – du måste ta din PrEP dagligen i minst 10 dagar för fullt skydd vid vaginalt omslutande sex utan kondom (för analsex fungerar det likadant som för cismän).

– För en del kan testosteronbehandling medföra skörare slemhinnor vilket ökar risken för infektion. Se till att kunden inte har långa naglar, använd glidmedel och prata med din doktor om potentiell punktbehandling med östrogen om du upplever besvär.

– Om du nyligen påbörjat hormonbehandling kom ihåg att testosteron inte är ett direktverkande preventivmedel, om du har omslutande sex vaginalt utan kondom kan det vara bra att använda andra preventivmedel för att vara säker på att inte råka bli gravid.

– Om du träffar kunden IRL först och inte online kan det vara viktigt att berätta att du är trans på en plats där det finns andra människor i närheten, vänta inte tills ni är ensamma. Vart tydlig, använd enkla ord.

Texten är skriven av en sexarbetare och transman.

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
STÖD & INFO

Sexhälsokonferensen / Sexual Health Conference 2023

ENGLISH BELOW 5 och 6 oktober 2023 anordnar RFSL Stockholm/Sexperterna en årlig sexhälsokonferens. Årets tema är sex mot ersättning. Syftet är att hitta nya vägar inom hivpreventionen genom att lyfta målgruppen (personer…

Läs mer
BLOG

Sexperterna/Sexwork Paneler Stockholm Pride 2023

ENGLISH BELOW Sexperternas paneler med fokus på sexarbete under Stockholm Pride inför Sexhälsokonferens 2023 (5-6 oktober 2023)  Under Stockholm Pride introducerade Sexperterna-Sexwork två paneler som fokuserade på både statligt och…

Läs mer
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer