BLOG

Könssjukdomar ökar i Stockholm

Vi RFSL Stockholm och Sexperterna hade just ett möte med Venhälsan och de har märkt en ganska stor ökning av klamydia, gonorré, syfilis och LGV bland män som har sex med män. Vi vill bara påminna om att kondomen är faktiskt det bästa skyddet. Vi vet att det är lite ”samma gamla budskap” men det är så det är.

När du går och testar dig, be om att få en helcheck. En helcheck är att de tar prover för könssjukdomar analt, i halsen och i könet. Det kan vara bra att göra en helcheck även om du är enbart top eller bottom också eftersom infektioner kan dyka upp på oväntade ställen. Det är känt att både klamydia och gonorré kan överföras via runksex.

Syfilis och hiv testar man för genom ett litet blodprov. Många mottagningar framför allt i Stockholm erbjuder test med snabbsvar, då får du svar inom 20 minuter. Ställen dit du kan vända dig för testning hittar du här.

Ta hand om dig.

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
STÖD & INFO

Sexhälsokonferensen / Sexual Health Conference 2023

ENGLISH BELOW 5 och 6 oktober 2023 anordnar RFSL Stockholm/Sexperterna en årlig sexhälsokonferens. Årets tema är sex mot ersättning. Syftet är att hitta nya vägar inom hivpreventionen genom att lyfta målgruppen (personer…

Läs mer
BLOG

Sexperterna/Sexwork Paneler Stockholm Pride 2023

ENGLISH BELOW Sexperternas paneler med fokus på sexarbete under Stockholm Pride inför Sexhälsokonferens 2023 (5-6 oktober 2023)  Under Stockholm Pride introducerade Sexperterna-Sexwork två paneler som fokuserade på både statligt och…

Läs mer
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer