BLOG

Könssjukdomar ökar i Stockholm

Vi RFSL Stockholm och Sexperterna hade just ett möte med Venhälsan och de har märkt en ganska stor ökning av klamydia, gonorré, syfilis och LGV bland män som har sex med män. Vi vill bara påminna om att kondomen är faktiskt det bästa skyddet. Vi vet att det är lite ”samma gamla budskap” men det är så det är.

När du går och testar dig, be om att få en helcheck. En helcheck är att de tar prover för könssjukdomar analt, i halsen och i könet. Det kan vara bra att göra en helcheck även om du är enbart top eller bottom också eftersom infektioner kan dyka upp på oväntade ställen. Det är känt att både klamydia och gonorré kan överföras via runksex.

Syfilis och hiv testar man för genom ett litet blodprov. Många mottagningar framför allt i Stockholm erbjuder test med snabbsvar, då får du svar inom 20 minuter. Ställen dit du kan vända dig för testning hittar du här.

Ta hand om dig.

Andra saker vi pratar om
BLOG

Sälja sex som transman

Transmän är generellt mindre synliga inom sexarbete och det finns väldigt få plattformar specifikt riktade till sexarbetande transmän. Ofta jobbar transmän från plattformar riktade till män som har sex med…

Läs mer
BLOG

Sexarbetare och COVID-19

Många som säljer sex drabbas hårt av COVID-19 eftersom att sälja sex är typ motsatsen till social distansiering. Köpare bokar av eller försöker pruta, intäkter minskar och plötsligt blir det…

Läs mer
TESTNING & PrEP

PrEP

PrEP är en förebyggande behandling mot hiv som är väldigt effektiv. Den har funnits i Sverige i ett par år nu och har blivit lite av en game changer för…

Läs mer