BLOG

End Violence Against Sexworkers Day 17 December

Våld mot personer som säljer sex är ett stort problem i Sverige och utomlands. Och idag den 17 december är dagen då det ska uppmärksammas. Tyvärr får dagen sällan så mycket uppmärksamhet till skillnad från andra dagar då man uppmärksammar problem.

Många som säljer sex som utsätts för våld anmäler det inte till polis och söker heller inte hjälp för det hos sjukvården. Vissa är rädda för att inte bli trodda eller osäkra på om den som tar emot anmälan kommer att säga att det är ens eget fel. Det är aldrig ditt fel om du utsätts för ett övergrepp, oavsett om du säljer sex eller inte. Lär mer om övergrepp här.

Våldet mot personer som säljer sex kan aldrig accepteras.

 

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer
SÄLJA SEX

”Vi anses inte vuxna nog för att ge vårt samtycke”

Över en eftermiddagsfika  i centrala Stockholm var Sexperterna på plats tillsammans med sexarbetaren Disa för att prata kring hur det är att sexarbeta i Sverige utifrån lagstiftningen och även om…

Läs mer
BLOG

Sälja sex som transman

Transmän är generellt mindre synliga inom sexarbete och det finns väldigt få plattformar specifikt riktade till sexarbetande transmän. Ofta jobbar transmän från plattformar riktade till män som har sex med…

Läs mer