BLOG

End Violence Against Sexworkers Day 17 December

Våld mot personer som säljer sex är ett stort problem i Sverige och utomlands. Och idag den 17 december är dagen då det ska uppmärksammas. Tyvärr får dagen sällan så mycket uppmärksamhet till skillnad från andra dagar då man uppmärksammar problem.

Många som säljer sex som utsätts för våld anmäler det inte till polis och söker heller inte hjälp för det hos sjukvården. Vissa är rädda för att inte bli trodda eller osäkra på om den som tar emot anmälan kommer att säga att det är ens eget fel. Det är aldrig ditt fel om du utsätts för ett övergrepp, oavsett om du säljer sex eller inte. Lär mer om övergrepp här.

Våldet mot personer som säljer sex kan aldrig accepteras.

 

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
STÖD & INFO

Sexhälsokonferensen / Sexual Health Conference 2023

ENGLISH BELOW 5 och 6 oktober 2023 anordnar RFSL Stockholm/Sexperterna en årlig sexhälsokonferens. Årets tema är sex mot ersättning. Syftet är att hitta nya vägar inom hivpreventionen genom att lyfta målgruppen (personer…

Läs mer
BLOG

Sexperterna/Sexwork Paneler Stockholm Pride 2023

ENGLISH BELOW Sexperternas paneler med fokus på sexarbete under Stockholm Pride inför Sexhälsokonferens 2023 (5-6 oktober 2023)  Under Stockholm Pride introducerade Sexperterna-Sexwork två paneler som fokuserade på både statligt och…

Läs mer
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer